torstai 11. marraskuuta 2010

Maisteri Reinilän vapaapäivä

Tässä marraskuisen vapaapäivän ohjelmaa:


7.00 Herätys, teetä ja tabuja, liikuntavuorojen varausta. Luen vähän blogeja yms.
7.20 Joogaa kankeana, meditaatioyritys, jonka keskeyttää ovikelloa iloisesti pimpotteleva, virkeä lähetti. Lähetyksen kuittaus. Meditaation lopetus.
8.20. Aamiainen: marja-auringonkukansiemensmoothie, soijajogurttia, kananmuna, manteleita. Tytär herää tyytyväisen oloisena. Aamupalaa myös hänelle, keskustelua, hänellä iPad-pelailua. "God morgon, flickor", mölisee suihkuun menevä mies. Hän tarkoittaa myös marsukaksosia Leilaa ja Annukkaa. Ruokaa myös marsuille, jotka yhtyivät mölinään ja reagoivat aina kiihkeästi ääntelyllä jääkaapin oven avaukseen.
Valmistan porkkana-lantturaastetta ison erän, suunnittelen päivän ruokaa, maustevaraston penkomista.
9.30 Tytär kouluun, sähköpostit, päivän lehti. Rutiineita: Mies saapuu alakertaan ja avaa keittiön ikkunan, "Saako avata?"vaikka aina puolen minuutin päästä sanon, "että mulle tulee kylmä." Lantturaasteen haju leviää keittiöön, kun hän avaa jääkääpin. Miksi? Mies lukee Googlen palkankorotuksista ja huokailee. Kommentoi lukemaansa, myös Hirvoxin mainosta. Sarjakuvien kohdalla yleensä irstaalta kuullostavaa naurua.
10.30 Englanninkielisen esiintymisjutun opiskelu alkaa.
12.30 Ruuanlaittoa, lounas miehen kanssa. Lohta, raastetta ja tabouleh'ta.  Luomupiimää juomaksi.Valmistautumista, pakkailua, siivoilua, musiikkia.
13.30 Menoksi circuit-tunnille.
14.00 Circuit, välipala kahvilassa: teetä ja jogurttia.
16.15 Galleriassa.  Mielenkiintoinen näyttely, galleristi (on muuten aikas tunnettu tyyppi) juttelee kanssani ystävällisesti, mutta sitten tulee venäläinen vieras (taiteilija?) ja tarjoaa tuliaisia. Näyttäisi olevan votkaa ja jotain speciaalisapuskaa. Vettä sataa.
17.00 Akupunktio. Toimii vaivaani, uskoisin. Kaunis paikka Ullanlinnassa.
19.30 Kotona. Päivällinen (sama kuin lounas). Keskustelua. Mies "loukkaa" minua ja tekee siitä syystä minulle kardemummateetä ja lime-papaijahillopaahtoleivän. Facebookissa yritän myydä kavereille taidekirjaa. Pyykinpesu, lehtien selailu, netissä oleilu. Toisilla perheenjäsenilla on iPad-pelit ja Hoksauskerroin-kirja menossa.
21.00 Lapselle iltapalaa ja iltatoimia yhdessä. Kotitöitä. Halailua.
21.30 Katsomme elokuvaa miehen kanssa. "Borat?" mieheni ehdottaa, muttei vakavissaan. Valitsemme Agora-elokuvan. Lisää teetä. Omena ja kuivattuja viikunoita. Pyykit pois koneesta ja narulle.
22.15 Lapsi ei saa unta. Hänen viereensä. Melkein nukahdan.
22.30 Katsomme elokuvan loppuun. Lisäinfon kohdalla alan nukahdella.
23.30 Menen nukkumaan. Toivottavasti mielenkiintoisia unia luvassa. Akupunktio on rentouttanut lihaksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti